Вид нанесення логотипу – тамподрук!

Для того щоб нанести логотип або зображення з точним попаданням до корпоративного кольору, використовують метод – тамподрук. Адже, саме цей метод нанесення має широку палітру кольорів, які утворюються шляхом змішування фарби. Для вибору кольору та перевірки точності попадання в тон, використовують стандартизовану систему підбору кольору – Pantone Matching System. Дана система налічує понад 3000 кольорів.

Що таке тамподрук?

Тамподрук – це технологічний процес перенесення фарби з спеціальної форми на поверхню виробів за допомогою тампона. Тампон має особливість змінювати свою форму під час зіткнення з поверхнею, тому зображення можна нанести на різних за своєю формою товарах.

Тамподрук можна віднести до одного з найякісніших та точних видів друку, адже він чітко передає тон корпоративного кольору, а також рівномірно без будь-якої зернистості лягає на поверхні.

Для даного виду друку використовуються спеціальні фарби, до складу яких входить розчинники, які роз’їдають поверхню зони нанесення на предметі. Колір вбивається в матеріал, а після висихання стає єдиним цілим. В результаті чого ми отримуємо якісне, точне та гладке нанесення яке міцно тримається.

Історія виникнення тамподруку. Перші згадки тамподруку були ще в XIX столітті. В той час в Швейцарії годинникарі використовували желатинові роллери для перенесення зображень на циферблати годинників, замінюючи цим важкий ручний розпис. Таку методику винайшов поліграфіст з Франції.  Водночас, желатин з якого виготовлявся так званий «тампон» був не стійким та не міцний, тому ближче до середини 20 століття його майже перестали використовувати.

В 1965 році в ході численних експерементів з сировиною для роллерів, інженером Уілфрід Філліпом  був винайдений більш стійкий метод  створення тампону з силікону, вулканізованим холодним способом. Створені силіконові елементи були стійкими, надійними та гнучкими. Згодом німецький інженер створив електропровідну машину з такими роллерами і з того часу застосування тампонного друку з кожним роком зростало.

Вперше сконструйоване обладнання було представлено на виставці в Дюссельдорфі в 1972 році У. Філліпом. До цього часу зробити друк на зігнутих або обємним поверхнях було не можливо. Першими хто ж придбав обладнання були ті ж швейцарські годинникарі, які ще багато років назад теж використовували подібні методи.

Застосування.  Тамподрук широко застосовують для нанесення зображень на невеличких сувенірах, таких як: ручки, запальнички, олівці, флешки, повербанки, рулетки, ліхтарики, брелки та інше. Нанесення можливо на металі, пластику, склі та дереві.

Як відбувається процес друку? Перш за все для того щоб перенести зображення на предмет, потрібний макет. Наступним етапом являється виготовлення друкарської форми. На кліше з фотополімеру викарбовується логотип, малюнок по макету. Для кожного кольору в макеті виготовляється індивідуальне кліше. Тобто, скільки в макеті кольорів, стільки ж потрібно окремих кліше. Наступним етапом, в лоток де знаходиться кліше виливається відповідна фарба. Після чого тампон спочатку прикладається до кліше з фарбою, а потім до виробу на який робиться брендування. Кожен колір на виріб наноситься окремо від іншого.

До переваг тамподруку можна віднести:

  • Якісне та стійке нанесення, завдяки тому що фарба глибоко та щільно проникає в поверхню виробу.
  • Точне попадання в корпоративний колір, завдяки друку по пантонам.
  • Має можливість друкувати на округлих поверхнях.
  • Детально та чітко передає дрібні елементи макету, лінії товщиною від 0,03 мм.
  • Швидкість друку. Нанесення можна зробити в короткі терміни.
  • Приваблива ціна при великих та середніх кількостях.

До недоліків тамподруку можна віднести:

  • Обмеження в розмірах нанесення. Даним методом можна наносити зображення не великих розмірів, до 8*9 см в залежності від виробу.
  • Метод не має можливості передавати градієнт, повноколірне нанесення. Для повноколірного нанесення краще використовувати метод УФ-друку.

Вище перераховані недоліки не вливають на якість друку, адже це являється технологічними особливостями даного методу.

Вартість брендування тамподруком залежить від того, яка кількість кольорів нанесення та тиражу.

Для детального прорахунку звертайтесь за контактами в зручний для Вас час.

memoryprint
1 коментар
Категорії:
Новини
Поділитися
Відгуки
  • Norberto
    Norberto

    Гарний пост, я поділився ним із
    друзями.

    Here is my site :: Instagram

Написати відгук
Ваш відгук
Ім'я
Email
Всі результати пошуку